Nubia Perro del Mosa  
       &               

Tango de Vagu de Cervera 

5 teefjes 3 reutjes
 geboren op 23 november 2009


Maandag, 23 november

 

De pups van Nubia zijn geboren!

pups nubia


Na de afgelopen nacht gezellig te hebben doorgebracht in de kamer is vanmorgen de eerste pup geboren om 9.30 uur.


De hele bevalling is erg goed verlopen en samen met mijn vriendin Sylvia (die is ook meegeweest voor de dekking) heeft Nubia 8 puppies ter wereld gebracht.
De laatste pup is om 14.20 uur geboren.


Zoals jullie op de foto's kunnen zien gaan ze van bruin naar zwart en van grijs naar chocoladebruin. Morgen schrijf ik een uitgebreid verslag, maar voor vanavond gaan we lekker slapen.

 
We zijn allemaal moe van de vele telefoontjes en mailtjes. Helemaal kei-gaaf, zoals Marga in brabant zegt, maar ik ga heerlijk op het matras voor de kraambak en ga lekker genieten van mijn "kindjes".

beschuit


Woensdag, 25 november

Hallo, een berichtje van Nubia. Zoals jullie al hebben kunnen lezen ben ik moeder geworden. En mijn baasje zegt dat ze oma is geworden, samen met Marga. Supertrots zijn ze op mij. 5 meisjes en 3 jongetjes.Nou, daar heb je je pootjes straks vol aan.
De bevalling ging helemaal goed. Wel 2 stuitjes maar het viel allemaal ontzettend mee. Kon er wel voor in de mand zijn gelegd, volgens het baasje.
Je hebt er nog niet zo veel aan want het enige wat ze doen zijn eten, plassen en slapen. En ze groeien supergoed. Ze komen gemiddeld zo'n 30 gram per dag aan. Sommige wel meer maar uitschieters heb je er altijd bij.
Ja, ze willen de hele dag wel drinken, maar ik wil af en toe ook wel even bij het baasje of bij Salou in de mand liggen. Ik moet wel een beetje meer eten, maar daar heb ik nu niet zoveel moeite mee.
Een stukje kaas hier, een lekkere kluif daar en natuurlijk heel veel vlees. Ik hou niet zo van brokken, maar als het moet eet ik ze wel op.Het is wel heel gezellig en vooral als het als we naar bed gaan. Het baasje roept dan: Kom jongens we gaan slapen en tot mijn verbazing sleept ze een matras de kamer in, vlak voor de kraamkist, en gaat daar liggen slapen. Hoezo, privacy. Ze zegt dat ze het leuk vindt om mij gezelschap te houden. Volgens mij wil ze gewoon alles een beetje in de gaten houden, want elke keer als ik wakker ben zit ze om het hoekje te gluren. Ze vindt het maar veel te mooi die kindjes van mij. Ze zegt ook steeds dat ze daar de hele dag wel naar kan kijken. Af en toe komt Salou ook even langs, maar die durft nog niet echt een blik te werpen op mijn puppies. Ze loopt erlangs alsof ze niks ziet en hoort maar ondertussen is die ook wel heel nieuwsgierig wat dat allemaal voor geurtjes en geluidjes zijn.


Sssssst ......        

Baasje heeft Salou beloofd dat als de puppies wat groter zijn ze er ook mee mag spelen. Als er weer nieuws is laat ik het weten want volgens mij gaan we slapen. Zie het baasje met het matras slepen dus............Welterusten.


Portretten en gewichten

teefje rood/roze:          360 gram
teefje paars:                  400 gram
teefje zonder bandje  320 gram
reutje turkoois:            310 gram
teefje lila:                       340 gram
reutje groen:                 330 gram
teefje geel:                      380 gram
reutje donkerblauw  400 gram


teefje rood-roze


teefje paars

teefje zonder bandje


reutje turkoois


teefje lila


reutje groen


teefje geel


reutje donkerblauw


>>>> Vervolg week 2 <<<<    


Wij zijn lid van de bij de Raad van Beheer aangesloten officiële rasvereniging
GACCN (Gos d'Atura Català Club Nederland)
en werken conform de eisen van deze rasvereniging.
 © kennel Perro del Gearmani  /  i.s.m. Tetranet Vision