FloorRastiHet reutje

Nubia Perro del Mosa  
       &               

Tango de Vagu de Cervera 

5 teefjes 3 reutjes
 geboren op 23 november 2009Week 5   

Donderdag, 24 december

 Even weer een berichtje uit het hoge noorden vandaan.


Er is weer veel gebeurd de afgelopen week. gos datura
Mijn puppies eten naast pap ook vlees en sinds vandaag is het baasje begonnen met geweekte brokjes. Dat vonden ze eerst niet zo lekker maar de tweede keer ging het erin als koek. Of nee, als brokjes.
Baasje vond het wel zielig voor mij als ze nog wilden drinken.
Al die tandjes en nageltjes.


gewichten
                                           7 dec       14 dec        24 dec
teefje rood/roze:          360  ...    1070  ...   1530   ...   2430  gram
teefje paars:                  400  ...    1010  ...   1460    ...  2360  gram
teefje zonder bandje  320 ...       970  ...   1430    ...  2140  gram
reutje turkoois:            310 ...       920  ...   1310    ...  2120  gram
teefje lila:                       340  ...    1010  ...   1530    ...  2350  gram
reutje groen:                 330  ...      970  ...   1430    ...  2280  gram
teefje geel:                      380  ...      970  ...   1600    ...  2500  gram
reutje donkerblauw  400  ...      970   ...   1440   ...  2340  gram


lekker eten

Ze heeft deze week ook de nageltjes maar weer een keer geknipt. Een paar vonden het allemaal wel goed, maar eigenlijk waren het toch weer bandje paars, geel en donkerblauw die het niet nodig vonden dat de nageltjes geknipt werden.Hoorde baasje nog zeggen dat je daar wel een dagtaak aan hebt, al die nageltjes knippen. Maar ze tut ook wel heel veel met ze om. Zodra ze s'morgens wakker is, zit ze alweer tussen mijn puppies.
En dan heb ik ze nog niet eens zelf gezien. Eerst wordt de hele kraamkist uitgesopt en dan nieuwe kranten en een nieuw kleed erin. Ik vind het niet nodig, want ik ben erg schoon op mijn verblijf. Ruim alles zelf op, dus. Baasje vindt dat alles lekker fris moet ruiken. De meeste van mijn puppies plassen netjes op de krant. Af en toe heeft er een nog een ongelukje, maar ach.........Oh ja, we hebben ook een nieuwe kraamkist. Nou ja, alleen de voorkant is nieuw. Er zit een mooi hek voor. Nu kunnen we allemaal heerlijk de kamer inkijken. De eerste dag wisten mijn puppies niet wat ze zagen. Een stofzuiger. Het geluid kenden ze wel maar het ding zelf niet. Erg interessant. De poezen. Leuk om naar te blaffen. Iedereen die voorbij loopt wordt helemaal nagekeken. Wat zou er om gaan in de koppetjes.En dan het spelen met elkaar. Dat gaat soms wel heel hard. Elke dag legt mijn baasje een nieuw speeltje in de kist. Dat vinden ze toch leuk. Vooral de flostouwen. Af en toe gooit het baasje een ballonnetje in de kist. Daar spelen ze mee tot er eentje met z'n scherpe tandjes in bijt. Daar schrikken ze niet van. Of ze gooit een flesje met knkkers erin. Joepie, spelen denken de puppies. Een paar keer per dag mogen al mijn puppies lekker door de kamer heen lopen. Het deurtje van de ren gaat los en een voor een verdwijnen ze in de kamer. In het begin moest ik wel goed kijken waar ze allemaal waren, maar nu mogen ze hun eigen gang gaan. Heb ik ook eens wat tijd voor mezelf. Maar ik tel ze nog wel iedere keer en soms tel ik er 9. 9 puppies. Ligt er weer een van de katten tussen. Speedy. De pups gaan dan lekker tegen hem aan liggen en zolang hij ze maar niks doet tolereer ik dat. Maar zodra hij mee gaat eten uit hun bak met eten vind ik het niet meer goed. Dan word het tijd voor een beetje afstand. Als de puppies allemaal hebben gegeten gaan ze gezellig een plekje zoeken in de kamer om te slapen.
Favoriet plekje is onder het tafeltje.


Of  heerlijk op een kleedje.

lekker luieren
slaapmutsjes        
Of gewoon op een krant

kroeliepoelie
een eerste "kroeliepoelie": heerlijk languit op de rug             

                          

En dan het rennen achter elkaar aan. Vermoeiend hoor. Het worden al echte hondjes, zegt het baasje. Afgelopen weekend zijn Sophie en Bernard met hun 3 kinderen uit België op bezoek geweest. Dat was heel gezellig. Ik heb allemaal lekkere koekjes gekregen voor mijn puppies. En ze hadden voor hun hondje, Gribouille, een mooi kleedje meegenomen. Als ze haar over een paar weken op komen halen ruikt het kleedje lekker naar haar broertjes en zusjes. Dan heeft ze niet zoveel heimwee.


 

Maar het baasje zegt dat het nog niet zover is. Dat wordt nog wel een klein drama als mijn puppies weg gaan, denk ik. Maar dat duurt voor ons gelukkig nog een paar weken. We kunnen nog heerlijk genieten. Baasje heeft nu 3 weken vakantie genomen. Een sort van puppieverlof. Gaan we straks elke dag leuke dingen ondernemen met de puppies, zegt ze. Even naar het winkelcentrum. Naar het tuincentrum. Naar school. Even ergens op visite. Ik hoef gelukkig niet mee met al die uitstapjes.


We gaan nu eerst Kerst vieren en jullie horen gauw weer alle nieuwtjes vanaf deze kant.

kerstgroet

Wij zijn lid van de bij de Raad van Beheer aangesloten officiële rasvereniging
GACCN (Gos d'Atura Català Club Nederland)
en werken conform de eisen van deze rasvereniging.
 © kennel Perro del Gearmani  /  i.s.m. Tetranet Vision